Producent af hæve-/sænkeborde og andre kontormøbler

Klima og bæredygtighed


Der er ingen undskyldning for at udskyde klimaindsatsen. I ConSet har vi øje for bæredygtighed og grøn omstilling. Vi arbejder systematisk på at reducere miljøbelastningen og dokumentere miljøperformance. Bl.a. har vi stor fokus på, hvilket CO2-aftryk vi efterlader. Derfor har vi fået udviklet et værktøj, der beregner vores skrivebordes CO2-belastning fra råvarer til det har udtjent sin levetid.

 

Produktets CO2-belastning er grundlæggende et udtryk for den samlede mængde kuldioxid (CO2) og andre drivhusgasser, der udledes. I beregningen indgår råmaterialer, lakering, emballage, brug af energi i forbindelse med produktion, transport til kunden og afskaffelse.


Det betyder, at du kender klimaeffekten for hvert enkelt skrivebord og således kan træffe det mest bæredygtige valg. Beregningerne af produkternes CO2-udledning er baseret på anerkendte kilder, herunder Klimakompasset og Bæredygtig Bundlinje Værktøj.

Vi arbejder som virksomhed løbende med at nedbringe vores CO2-udledning, både på produktniveau men også generelt. På kontoret i Skjern, har vi lavet væsentlige energiforbedringer:

 

• Udskiftning af naturgas med fjernvarme
• Udskiftning af lysstofrør og glødepærer med LED
• Udskiftning af truckgardiner med isolerede el-porte
• Monitorering af elforbrug og undgå unødigt forbrug

 


Hos ConSet ved vi at det største bidrag til CO2 udledning i ConSet er produktion af vores produkter. Derfor er det ikke nok at effektivisere energiforbruget på kontorer. ConSet har har vi i samarbejde med konsultenter udarbejdet en Life Cycle Assessment(LCA) på vores produkter. Denne LCA er tredje parts certificeret af TÜV og er lavet ud fra følgende standarder: EN14040, EN 14044 og EN 14071.

Dette nye værktøj kan ConSet bruge til udvikling af nye produkter og optimering af eksisterende, helt fra materialevalg til pakkemetode. LCA undersøgelsen giver konkrete tal som hjælper ConSet med at lave ændringer som virkelig minimerer CO2 udledning. Ikke varm luft men konkret målbar effekt. 

Vi har udarbejdet en pjece som opsummerer resultaterne af LCA'en og giver indblik i ConSets tilgang til at lave hævesænkeborde som er holdbare, konkurrencedygtige på pris og bæredygtige. Klik på hæfterne til højre for at tilgå pjecen. 

 

 

ConSet Homepage DanmarkloaderConSet A/S | Industrivej 23 | 6900 Skjern | Danmark +45 96 80 00 80 conset@conset.com